Nye Ensjøbyen er et sted for vekst

Visjonen for Ensjø er levende gater, torg, parker og plasser med betydelige innslag av grønt.

< Tilbake

Nye Ensjøbyen er et sted for vekst.

Området har utviklet seg enormt de siste årene, og er fremdeles i utvikling. Visjonen for Ensjø er levende gater, torg, parker og plasser med betydelige innslag av grønt – et sted som fremstår levende, attraktivt og tilgjengelig for alle. Noen kaller det naturbant, et område for urbane mennesker som setter pris på natur.

Bo sentralt

Ensjø er en av Oslos mest sentrale bydeler der det investeres mye. Med handel, service og tjenestetilbud, tilrettelagt for kaffebarer, restauranter og butikker, kino, gallerier og konsert og kulturarenaer vil Ensjø bli en levende bydel med både handel og kultur. Her vil du kunne få alt du trenger, samtidig som Oslo sentrum bare er en spasertur eller en kort tur med t-banen unna. På Ensjø bor du sentralt i et lokalsamfunn nær byen.

Godt kollektivtilbud

Godt kollektivtilbud og nærhet til både Oslo sentrum, Kampen og Tøyen gjør Ensjø til et knutepunkt. Herfra er det kort vei både til parker og kulturliv, grøntareal og idrettsanlegg som Jordal Amfi, Valle Hovin og Valhall arena. Åpningen av Hovinbekken langs Gladengveien har gitt liv til området, og i 2018 var veien finalist i Statens vegvesens kåring av Vakre vegers pris. Ensjø skal få fem parker, slik at du kan spasere i grønne omgivelser gjennom hele området fra Valle Hovin til Kampen. Sykkelstier tar deg inn i Østmarka, og det er kort vei til skiløypene i Lillomarka. Det ligger flere skoler og barnehager innen gangavstand fra Ensjøbyen, og Oslo kommune har planer om å bygge flere barnehager i området.